Review Google TV

Sinds kort heb ik de Google TV in huis. En Gess what? Hij is toegankelijk voor blinden en slechtzienden. In deze blog mijn ervaringen met deze handige gadget.

Eerst even uitleggen wat de Google TV is. Het is een Chromecast die je in een HDMI poort van je tv steekt en de andere kant in het stopcontact. Op deze chromecast kan je in tegenstelling tot de gewone chromecast apps downloaden. Je hoeft daardoor dus niet meer via je telefoon naar e tv te streamen.

Het installeren gaat vrij gemakkelijk. Echter kwam ik er pas na het installeren achter dat er Talk Back op de Google TV zit, waardoor ik het dus op zicht heb geïnstalleerd. Standaard staan er al een aantal streaming apps op, maar je kan via de play store de apps downloaden die jij gebruikt.

Er zit dus Talk Back op de Google TV. Daardoor word alles wat je doet voorgelezen. Heel fijn dus als je blind of slechtziend bent. Als je een app zoals NL Ziet er op zet, dan moet je deze koppelen aan je account. Dit gaat meestal via een code die dan in beeld verschijnt. Maar ook deze code word voorgelezen.

De Google assistent zit er ook op. Als je een knop op de afstandsbediening ingedrukt houd dan kan je tegen je afstandsbediening praten en dan doet de Google TV wat je wilt. Bijvoorbeeld een bepaalde serie op Netflix aanzetten.

Ik heb zelf de Google TV HD deze was 38 euro. Je hebt ook een 4K varian die zit rond de 60 euro. Het is dus ook een veel goedkoper alternatief voor de Apple TV die vaak ook na een tijdje geen updates meer krijgt.

Kortom ik ben erg blij met deze aankoop.

Foto van een Google tv

Plaats een reactie