Wat knap van je

Ik heb deze opmerking al zo ontzettend vaak gekregen. Maar vaak moet ik dan echt nadenken wat zo knap is.

Wat knap van je dat je zelf kookt. Ja ik zal toch echt gewoon moeten eten als ieder ander. Maar blijkbaar is het knap als je weinig ziet dat je dan je eigen eten maakt. Sterker nog het is nog een hobby van mij ook. Ik vind het leuk om te koken. Ik kook wel op inductie, omdat ik gas gewoon te gevaarlijk vind.

Wat knap van je dat je zelf je boodschappen doet. Tja ik moet ook gewoon boodschappen doen. De grote boodschappen bestel ik online en laat ik thuisbezorgen. Maar als ik nog even wat moet hebben ga ik gewoon even naar de winkel.

Maar hoe vind je dan de dingen in de winkel? Ik heb laatst toen de Jumbo helemaal verbouwd was, samen met iemand een rondje door de winkel gemaakt. Ik heb toen de volgorde van de gangpaden in mijn telefoon gezet, zodat ik weet wat waar staat. In het gangpad kan ik het dan wel vinden. Daar gebruik ik dan wel soms de Seeing AI app voor zodat ik zeker weet dat ik het goede mee naar huis neem.

Ik kreeg ook een keer die opmerking in de winkel. Ik moest echt nadenken waarom het knap was. Maar ja ik had mijn zoontje in de draagzak op mijn buik, naast mij liep Vida, mijn laatste blindegeleidehond, dus toen viel het kwartje. Dat zullen ze wel knap vinden dan.

Maar voor mij is het normaal dat ik kook, boodschappen doe, zo normaal mogelijk leven leid. Maar wat voor mij vanzelfsprekend is, is voor een ander blijkbaar bijzonder. Ik sta daar totaal niet bij stil.

Plaats een reactie