De Virtufit TR90i loopband

Ik heb nu een kleine week de loopband in gebruik. Ik ben er erg tevreden over. De app is grotendeels voice over toegankelijk. In deze blog zal ik jullie meenemen in mijn ervaring met deze loopband.

De Virtufit TR90i loopband

Zelf heb ik hem bij Bol.com besteld maar hij is via meerdere websites te krijgen. Hij is voor 99 procent al in elkaar gezet. Je moet alleen het console nog in elkaar zetten. Hier heb je wel iemand bij nodig die kan zien. Maar op zich is het wel goed te doen. Het fijne is ook dat de loopband omhoog te klappen is waardoor hij minder ruimte in neemt. En als je op de gasveer drukt gaat hij automatisch naar beneden.

Op het console heb je meerdere knoppen. De min en plus knop voor de snelheid zijn makkelijk te vinden want die zitten uiterst links en rechts. Tussen die twee knoppen zitten nog drie knoppen. De middelste is de start en stop knop en de andere twee zijn om een programma te kiezen. Boven deze vijf knoppen zitten nog een aantal knoppen waar je de snelheid gelijk mee op een bepaalde stand kan zetten. Zelf gebruik ik deze niet want daar gebruik ik de app voor. In de handgrepen die je vasthoud zit een hartslagmeter. Op het display van de loopband kan je zien hoeveel, hoe lang en hoeveel calorieën je hebt verbrand zien. Maar ook hiervoor gebruik ik de app.

De FitShow app

Dit is een gratis app die je kan downloaden in de AppStore en Play Store. De app is grotendeels voice over toegankelijk. Wel is de app in het Engels. De app verbind via Bluetooth met de loopband. . In de app heb je vier tabbladen.

Op het workout tabblad kan je je workout kiezen. Er zijn standaard workouts en programma’s. Maar je kan ook je eigen “Goals” instellen. Deze kan je kiezen op basis van afstand, tijd of calorieën.

Ook kan je zelf een programma aanmaken. Dit is helaas niet helemaal voice over toegankelijk. Het kan wel maar dan verhoog je steeds met stapjes, terwijl als je het op zicht kan doen je echt exact dingen in kan stellen.

Op het tabblad “Plans” kan je kiezen uit voor geprogrammeerde plannen. Die ingedeeld zijn op niveau.

Op het tabblad “Stats” kan je je statistieken terug zien. Hier kan je zien hoeveel workouts je hebt gedaan. Wat je gemiddelde afstand was, je hartslag, je snelheid etc. Ook kan je dit zien in weken, maanden en jaren.

Het laatste tabblad is “Profile” hier kan je je profiel instellen. Want die moet je wel aanmaken als je de app wilt gebruiken. Hier kan je ook bijvoorbeeld instellen of je muziek wilt horen tijdens je workout. Ik heb het uitgezet want ik vind de muziek niet echt fantastisch. Dan zet ik liever Spotify aan.

Als je je workout hebt voltooid krijg je in de app ook gelijk en overzicht te zien met hoe ver je hebt gelopen, hoe lang je daar over hebt gedaan, je verbrande calorieën, je hartslag etc.

Al met al ben ik dus zeer tevreden over het gebruik van de loopband in combinatie met de app. En vind ik het wel echt een aanrader.

Een plaatje van de loopband

Plaats een reactie