Boodschappen doen

Boodschappen doen als je slechtziend of blind bent is natuurlijk wel een beetje een uitdaging. Maar gelukkig lukt het mij nog steeds om zelfstandig mijn boodschappen te doen. Hoe dan? Dat vertel ik je graag.

Ik bestel in principe elke week mijn boodschappen bij de Jumbo. De app is gelukkig aardig toegankelijk met voice over. Maar natuurlijk vergeet ik ook wel eens wat of heb ik verse dingen nodig. Dus dan moet ik wel naar de winkel.

Nu is afgelopen jaar onze Jumbo compleet verbouwd. Echt letterlijk niks staat meer op zijn plek. Dat is voor mij dus echt niet handig. Ik leer altijd een beetje uit mijn hoofd wat waar staat, dus als ze het dan zo drastisch veranderen ben ik letterlijk alles kwijt.

Tijdje terug ben ik dan ook samen met iemand naar de Jumbo gegaan. Ik heb alles op een bepaalde volgorde opgeschreven in mijn telefoon. En vervolgens ook de volgorde van de gangpaden opgeschreven. Dus echt letterlijk gangpad 1 links staat dit en dit gangpad 1 rechts staat dat en dat. In het gangpad kan ik het dan wel vinden met behulp van de app Seeing AI.

Maar laatst moest ik kaneel hebben. Ja dat was wel even een dingetje. Ga maar tussen al die potjes de goede vinden. Daar heeft Seeing Ai dan wel een beetje moeite mee. Want die leest alle tekst in beeld voor. Dus van meerdere potjes. Gelukkig was er iemand zo lief om even te helpen. Zodat ik niet met peper in plaats van kaneel thuis zou komen.

Ik ben blij dat ik met niet al te veel hulp zelfstandig mijn boodschappen kan doen. Draagt toch bij aan mijn zelfredzaamheid. Maar iedereen doet zijn boodschappen op zijn eigen manier. En daar is ook niks mis mee.

Tekening van een winkelwagentje

Plaats een reactie