2023 weer bijna voorbij

We zitten alweer in de laatste dagen van 2023. Het jaar is weer voorbij gevlogen. En wat is er weer een hoop gebeurd. Ik neem jullie mee in mijn afgelopen jaar.

In januari was de scheiding officieel uitgesproken.natuurlijk heftig maar ook fijn dat het nu echt geregeld was.

Ik kreeg nog steeds de infusen voor de CIDP. Later in het jaar bleek dat ik deze voor niks heb gehad omdat ik helemaal geen CIDP heb. Ik heb er alleen wel jeuk en een chronische huid aandoening aan over gehouden. En bedankt neuroloog. Maar gelukkig weet ik inmiddels wel wat het is na een Second opinion in het AMC. En ben ik nu onder behandeling van de pijn arts. In januari 2024 ga ik de eerste behandeling met Peper pleisters krijgen. Ik ben heel benieuwd!

13 april werd mijn beste vriendin Sanne ook mijn mentor. Wat ben ik daar blij mee. Ze staat mij bij in alle gesprekken die ik moet voeren en ze kan voor mij achter dingen aan zodat dat mij minder tijd en energie kost.

Afgelopen zomer voor het eerst van het zonnetje op mijn balkon genoten. Heerlijk elke dag in het zonnetje buiten ontbeten, dat was echt genieten. Kan niet wachten tot de zon weer gaat schijnen. Wel jammer dat ik maar heel even in de ochtend de zon op mijn balkon heb. Maar ja het is niet anders.

Natuurlijk vierde ik 2 augustus ook mijn 35e verjaardag. Mijn eerste verjaardag in mijn huisje na alle ellende van vorig jaar. Wat was het fijn om dit met een paar goede vrienden te vieren.

En over die ellende gesproken. Ik nam jullie er het afgelopen jaar in mee met blogs over “een jaar geleden.” Zo vertelde ik jullie dat ik in een Daklozenopvang heb gezeten, waar sommige best van geschrokken waren omdat niemand dat wist, dat ik Ondervoed was geweest en hoe het mij verging in de Opvang. Maar ook deelde ik drie blogs over mijn tijd op Bartimeus, die je Hier Hier en Hier kan terug lezen, omdat ik mij ineens realiseerde dat ik daar nog nooit over had geschreven.

Half juni kwam Anja van de Voorste Kamer om opnames te maken voor De keukencast een podcast serie over koken met een visuele beperking. 29 oktober kwam mijn aflevering online. Heel gek om jezelf terug te horen, maar het was super leuk om te doen.

Verder vierde ik natuurlijk de vijfde verjaardag van mijn zoontje Roan, kwam Sinterklaas langs die een grote zak cadeautjes in de badkamer had achter gelaten en vierde ik kerst met Roan.

Al met al was het een jaar met ups en downs op meerdere gebieden. Maar ik sluit het jaar weer goed af. Op naar 2024 waar vast weer van alles gaat gebeuren waar ik jullie natuurlijk ook weer in mee ga nemen. Ik ben benieuwd wat voor jaar het gaat worden.

Ik wil jullie een heel mooi 2024 toe wensen. Dat het maar een goed jaar mag worden, vol met mooie herinneringen. Maak er wat van!

Liefs Yvonne

2023 met daar omheen vuurwerk

Plaats een reactie