Dansen als je blind bent? Hoe dan!

Zelf ben ik niet zo’n danser, op wat gekke pasjes samen met mijn zoontje na dan. Maar wist je dat als je blind of slechtziend bent je ook gewoon Salsa kan leren dansen? Dankzij Annemarie Nodelijk is dat mogelijk.

Foto: het logo van blinde liefde voor salsa

Zij heeft in 2012 Blinde Liefde voor Salsa opgericht. Voor mensen van 0 tot 100 procent zicht. Zij miste nadat zij slechtziend werd dor een hersentumor, de vrije tijd besteding. Aangezien zij een en al muziek en dans is, kon het niet uitblijven dat ze daar wat mee ging doen. Dus heeft ze Blinde Liefde voor Salsa opgericht, en hebben ze inmiddels meerdere locaties door Nederland.

Ze begon op de locatie in Rotterdam, maar inmiddels zijn daar ook Utrecht, Den Bosch, Amsterdam, Arnhem en zelfs Bonaire bij gekomen. Er is dus echt wel vraag naar dansen op gevoel.

Want dat is wat je er leert. Je leert echt dansen op gevoel. De pasjes worden heel duidelijk uitgelegd en je word goed begeleid in het goed uitvoeren van de pasjes. Hierdoor leer je echt Salsa te dansen. Hoe fijn is het dat je ondanks je visuele beperking gewoon een dansles kan volgen.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je natuurlijk altijd Contact opnemen met Blinde Liefde voor Salsa. Ze helpen je graag verder.

Wie is Annemarie Nodelijk?

Annemarie is een echte duizendpoot. Zo was ze voor haar hersen tumor al heel creatief bezig met een tassenlijn. Toen ze slechtziend werd, was ze bang dat ze dat niet meer kon doen. Maar gelukkig leerde ze tijdens haar revalidatie dat ze nog steeds tassen kon maken. Waar ze dus ook mee door ging. Inmiddels kennen veel blinden en slechtzienden haar van de Touchbag. De ideale hoes voor je taststok of herkenningsstok. Annies is uiteraard te vinden op Facebook. Ook is ze de oprichter van de Eye Opener Foundation waarmee ze activiteiten voor blinden en slechtzienden organiseert. En op 11 januari is de documentaire Blind Vertrouwen uitgezonden waar ze aan heeft meegewerkt. Die kan je Hier terug kijken.

Foto van Annemarie

Plaats een reactie