De eerste rode peper behandeling

In deze blog neem ik jullie mee in de rode peper behandeling die ik voor het eerst heb gekregen.

Donderdag 18 januari 2024

Vanmorgen mocht ik mij om 9 uur melden op de dagbehandeling Pijnbestrijding van het ziekenhuis. Daar stond een lekker bed voor mij klaar, waar ik mocht gaan liggen nadat ik mijn schoenen en sokken had uit gedaan. Ik kreeg ook een lekker bakkie thee.

De verpleegster ging vervolgens de pleisters knippen en op mijn voeten plakken en er ging vervolgens verband omheen zodat het goed bleef zitten. Ik voelde wel wat tintelen en prikken maar het was goed te doen. Na een half uur werd alles er weer afgehaald en met reinigingsgel schoon gemaakt. Vervolgens mocht ik naar huis. Wel met het advies als ik thuis kwam gelijk een kwartier te koelen. Nou dat heb ik ook wel gedaan want het begon wel wat te branden.

Vooral mijn linker voet brand rechts valt wel mee. Ik heb koel packs en koeling gel mee gekregen. Ook het advies de eerste drie nachten sokken aan te houden tijdens het slapen.

Vrijdag 19 januari 2024

Best goed geslapen afgelopen nacht. Nu begon het gedoe dat douchen heet. Erg opletten hoe je je aan en uitkleed en ook met afdrogen. Ik heb mijn voeten als laatst met een andere handdoek afgedroogd. Vervolgens heb ik gelijk mijn sokken aan gedaan, zodat ik geen last meer van de peper heb. Alles wat met de peper in aanraking komt moet gelijk de was in. Heb nu dus een 60 graden was aan staan. Gelukkig heb ik een stoomprogramma op mijn wasmachine dan is de peper er wel uit. Daarna ook weer gaan koelen omdat het toch weer wat brandde. Merkte ook als ik mijn sokken uit deed dat de peper opsteeg.

De rest van de dag niet heel veel last gehad behalve als ik stil sta dan gaat het wel meer branden dan anders. Lopen gaat wel oké.

Zaterdag 20 januari 2024

Vannacht ook weer goed geslapen gelukkig. Vanmorgen weer het ingewikkelde douche ritueel gedaan. Dat went niet echt. Maar ja alleen nog morgenochtend dan zijn we daar vanaf.

Vandaag ook voor het eerst na de behandeling op mijn loopband gestaan. 1,76 kilometer gelopen ging best goed. Daarna alleen wel enorm brandende voeten, maar ja dat is ook niet zo gek. Verder ging vandaag best goed. Het brand nog wel af en toe maar niet meer zo erg.

Ik merk ineens dat ik sinds donderdag niet meer zo heel erg last heb gehad van steken in mijn voeten. Dat zijn echt enorme zenuw steken die echt ontzettend pijn doen. Af en toe zijn ze er wel maar een stuk minder erg dan dat het was. Hopelijk is dat een van de resultaten van de paper.

Zondag 21 januari 2024

Vanmorgen voor de laatste keer ingewikkeld moeten douchen. Blij dat ik daar vanaf ben. Vanavond mag ik ook gewoon weer zonder sokken slapen gelukkig. Het scheelt dat het winter is Dan is het niet zo warm in bed.

Donderdag 25 januari 2024

Vandaag is de behandeling alweer een week geleden. De eerste dagen branden mijn voeten nog behoorlijk. Vooral als ik stil stond deed het echt heel erg zeer. Lopen ging wel gewoon prima. Inmiddels is het branderige gevoel uit mijn voeten verdwenen. Dus dat is heel erg fijn. Het lijkt er op dat het echt wat doet. Ik heb haast geen steken meer in mijn voeten. En als ik ze heb zijn ze een heel stuk minder intens. Over een week zou de paper optimaal moeten werken. Dus eigenlijk kan het alleen maar beter worden. Ondanks dat ik enorm tegen de behandeling op zag, ben ik heel blij dat ik het heb gedaan.

Begin maart heb ik weer contact met de pijn arts. Dan gaan we bespreken hoe het is gegaan en hoe we daarna verder zullen gaan met deze behandeling. Want je kan deze behandeling maar eens in de drie maanden doen. Dit komt omdat de uiteinden van je zenuwen een opdonder krijgen, die trekken zich daardoor terug. Het duurt drie maanden voordat deze helemaal terug gegroeid zijn. Dus eerder behandelen heeft geen zin.

Foto: mijn ingepakte voeten

Plaats een reactie