Hoe kies jij je kleding?

Ik heb al vaker de vraag gekregen hoe ik mijn kleding uit kies. En hoe ik mijn kleding koop. Dus ik dacht daar schrijf ik eens een blog over.

Hoe koop ik mijn kleding?

Het begint natuurlijk met kleding kopen. Ik ben geen enorme shopper. Ik ga echt alleen naar de stad als ik wat nodig heb. Meestal koop ik mijn kleding online. Zeker mijn spijkerbroeken, ik draag al jaren dezelfde van de C&A, die zitten lekker en gaan lang mee.truien, shirts, vesten, leggings, jurkjes, koop ik eigenlijk ook meestal online. Ik kan de plaatjes dan inzoomen waardoor ik kan zien of ik het leuk vind of niet.

Soms ga ik met een goede vriendin shoppen. Die weet wat ik leuk vind qua kleding en vooral ook wat mij staat. Ik ga zelf meestal voor de veilige dingen, maar zij komt soms ook met dingen die ik in eerste instantie niet zou kiezen maar mij uiteindelijk wel heel leuk staan. Zo kom je nog eens met wat anders thuis.

Kleding in de kast

Als je dan natuurlijk je kleding hebt gekocht, dan moet het natuurlijk ook de kast in.mijn kleding ligt altijd op een vaste plek in de kast. Niemand anders mag dan ook mijn kleding in de kast doen, anders ben ik dingen kwijt.

Ik heb een kast met drie deuren. De linker twee daar zit het hang gedeelte achter. Daar hangen mijn jurkjes, hoody’s en vesten. Ook op die volgorde. Alles hangt netjes bij elkaar. Achter de rechterdeur zitten een aantal planken. Daar liggen mijn andere truien, shirts, broeken en leggings.

Hoe houd je de kleding uit elkaar?

Doordat mijn kleding op een vaste plek ligt, kan ik het ook makkelijk uit elkaar houden. En ik weet van elk kleding stuk welke kleur het heeft, doordat ik dat gewoon onthou als ik het koop. Mijn broeken zijn zwart of donkerblauw. Die houd ik uit elkaar doordat op de zwarte broeken een lijntje op de kontzak zit.

Als ik niet zeker ben van de kleur van een kledingstuk dan kan ik de app Be My Eyes gebruiken. Als je daarmee een foto maakt van een kledingstuk, dan beschrijft deze app wat er op de foto staat, en ook welke kleur het heeft. Super handig dus.

Vooroordelen

Ik heb regelmatig de vraag gehad wie mijn kleding uitzoekt wat ik die dag aantrek. Natuurlijk ben ik dat gewoon zelf. Maar mensen zijn vaak verbaasd, omdat ze denken dat als je slecht ziet dat je dan niet zelf je kleding kan uitkiezen. Maar zoals je hier boven leest, kan ik dat dus prima zelf.

Ook zijn mensen vaak verbaasd dat ik zelf mijn kleding koop. Ja ik heb niet de luxe van een personal shopper, daarbij zou ik dat niet eens willen. Ik kies zelf mijn kleding uit wat ik leuk vind en af en toe met een beetje hulp van een ander. Maar dan nog bepaalt diegene niet wat ik aantrek.

Dus zoals je kan lezen zijn mensen met een visuele beperking prima in staat om hun eigen kleding te kopen en uit te kiezen.

Foto: mijn kledingkast waarvan de deuren open staan met boven op mijn knuffel verzameling uit verschillende dierentuinen

Plaats een reactie